Maatregelen Covid 19

De nationale maatregelen omtrent COVID 19 hebben een grote impact op ons dagelijks leven en op de toeristische sector. Toerisme Vlaams-Brabant volgt de maatregelen die werden vastgelegd door de Nationale Veiligheidsraad.
Wat betekent dit voor jouw bezoek aan onze provincie?

Wandelen

Parken, bossen en natuurgebieden blijven open. Je kan dus nog steeds komen genieten van onze landschappen tijdens een wandeling.
Hou daarbij wel volgende richtlijnen aan:

  • Afstand is de belangrijkste regel.
  • Je gaat het best alleen of in gezinsverband wandelen. Vermijd wandelingen met ouderen of anderen uit de risicogroepen.
  • Hou best minimaal twee meter afstand van anderen.
  • Ga terug naar huis als het in het bos of natuurgebied in kwestie te druk is, zoek een andere plek op of kom op een rustiger moment terug.
  • Speeltuinen en –bossen zijn gesloten, ook de speeltuinen in onze provinciedomeinen. Laat je kinderen er, zelfs als ze fysiek toegankelijk zijn, niet spelen.
  • Verder gelden de normale regels: op paden blijven en geen natuurgebieden of bossen betreden die niet publiek toegankelijk zijn.

Fietsen

Ons fietsnetwerk is vrij toegankelijk net als onze bewegwijzerde sportieve routes. Hou je ook hier aan de richtlijn om er niet in groep op uit te trekken.

Wat kan niet meer?

Toeristische infokantoren, musea, belevingscentra, cafés, restaurants, ...blijven nog zeker tot en met 3 april gesloten. Hou er dus rekening mee dat de vermelde openingsuren op onze website tot dan niet van toepassing zijn.
Alle recreatieve, sportieve, culturele en folkloristische activiteiten en evenementen werden geannuleerd of uitgesteld, ongeacht hun omvang.

We volgen de instructies van de federale overheid verder op. Hou het intussen veilig en voorzichtig. Volg altijd en overal de voorgeschreven hygiënemaatregelen en dan hopelijk tot binnenkort in Vlaams-Brabant.