Ruiter- en mennetwerk De Merode

Ruiter- en mennetwerk De Merode

Prinsheerlijk platteland

Ooit de exclusieve eigendom van prinsen en prinsessen, vandaag een fantastische brok natuur waarvan iedereen volop kan genieten. De Merode serveert het grootste - 1.500 hectare! - aaneengesloten stuk natuur in Vlaanderen.
 
Je doorkruist afwisselend heide en vennen, natte broekbossen, eeuwenoude beukenbossen en uitgestrekte akkers en velden. De vlakke Kempen gaan er naadloos over in het heuvelachtige Hageland. In De Beeltjens imponeren de majestueuze dreven. De bossen van Hertberg lijken wel eindeloos. En in Gerhagen klinkt het heerlijke geluid van de stilte.
 
Tussen al dat groen duiken de norbertijnenabdijen van Averbode en Tongerlo en de al even indrukwekkende kastelen van de adellijke familie de Merode op.
 
Het ruiter- en mennetwerk de Merode verbindt 230 kilometer aantrekkelijke paden in Laakdal, Herselt, Westerlo, Geel, Diest, Scherpenheuvel-Zichem, Aarschot en Tessenderlo.
 
Het netwerk telt talrijke rustplaatsen voor paardenliefhebbers en ook enkele waadplaatsen voor de meer avontuurlijke ruiters.
 
Bovendien vind je in de buurt goed uitgeruste maneges, ruitervriendelijke logeeradressen en horecazaken met een hart voor paarden.
 
Kortom, alle ingrediënten voor een deugddoende ruitervakantie.

Prijs publicatie: 6,5 euro (Verzendkosten publicatie: niet inbegrepen)