Met de fiets Vlaams-Brabant ontdekken doe je niet op één dag. Blijf daarom overnachten in één van onze leuke logeeradresjes voor fietsers.

Melkerij Loft - fotoMelkerij Loft

Aan de oever van de Kleine Gete

Vroeger verzamelden de boeren van de streek er om hun kaas en boter te maken. Vandaag is De Melkerij een bijzonder knappe loft, gebouwd in ecologische materialen en omgeven door velden en natuur aan de oever van de Kleine Gete. Verzamel rond het kampvuur of de warme kachel, speel een spelletje pingpong of Pacman, of huur ter plaatse een Vespa voor een rondrit door de streek. Voor acht personen.

Melkerijstraat 1, 3350 Neerhespen
(Google Maps)

De-hanenwijkhoeve-foto

B&B De Hanewijkhoeve

Knus aan de Dijle

Je voelt je meteen thuis in de charmante gerenoveerde hoeve B&B De Hanewijkhoeve. Na een nacht in één van de drie knusse gastenkamers - elk met een luxueuze badkamer – wacht je een heerlijk ontbijt. De meanderende Dijle ligt vlakbij, ideaal dus voor een fi etstocht langs het water. Geniet nadien van een biertje uit de honesty bar en zet je onder de treurwilg in de tuin of lekker warm aan de houtkachel.

Hanewijk 68, 3118 Werchter
(Google MapsSuite 19 - foto

Suite 19

Meer dan een B&B

Rustig gelegen in het dorpje Eppegem, in de Brabantse Kouters, maar ook vlakbij Brussel en Mechelen ligt Suite 19. De kamers Munt en Rogier zijn trendy ingericht en delen hun badkamer. Maar geen nood, de kamers worden enkel allebei verhuurd aan hetzelfde gezelschap dus hoef je je badkamer niet te delen met onbekenden. Suite 19 is meer dan een B&B: als gast kan je gebruikmaken van de volledig ingerichte open keuken en de comfortabele leefruimte.

David Teniersstraat 19, 1980 Eppegem
(Google Maps)

Salix - foto

Vakantiewoning Salix

De rust van het Pajottenland

Vakantiewoning Salix is genoemd naar een typisch Pajots kenmerk: de rijen knotwilgen (Salix) in het mooie landschap. Je vindt hier de totale rust van het Pajottenland en toch is deze gerenoveerde hoeve vlot bereikbaar met de auto of de trein. Het station van Herne ligt op amper vijf minuutjes stappen. Een uitstekend adresje voor maximum zes personen.

Klein-Breemstraat 10, 1540 Herne
(Google Maps)