Fietsnetwerk Vlaams-Brabant (NL, FR, DE & EN)

Fietsnetwerk Vlaams-Brabant

Eindeloos fietsen op het fietsnetwerk Vlaams-Brabant

Het fietsnetwerk is in de Groene Gordel grondig gewijzigd en de bewegwijzering volledig vernieuwd. Dit resulteerde in 230 km nieuwe en vernieuwde trajecten en 100 nieuwe knooppunten. Het Hageland was eerder al aan de beurt. 

Een paar uur, een dagje tussendoor, een weekend of een hele vakantie lang. Met een fietsnetwerkkaart kan je heel eenvoudig Vlaams-Brabant op twee wielen beleven zo lang je maar wil. In totaal bedraagt het netwerk 2.150 km. Het omvat verschillende types van landschap en gaat op enkele plaatsen tot in het centrum van de steden. 

Hoe werkt deze fietsnetwerkkaart? Teken je route uit en noteer de nummers van de knooppunten waar je langs komt in de juiste volgorde. Daarna volg je met de fiets gewoon de route van nummer tot nummer, dus van knooppunt tot knooppunt, door de wegwijzers te volgen. Je kan eindeloos knooppunten combineren. Op de kaart staan de afstanden, hellingsgraad, bezienswaardigheden, fietscafés en fietslogies vermeld. 

Dit fietsnetwerk sluit ook aan op op de fietsnetwerken van de omliggende provincies Antwerpen, Limburg, Oost-Vlaanderen, Henegouwen, Waals-Brabant en recent ook Luik. Er worden verbindingen gelegd naar de Groene Wandeling, een prachtig wandel- en fietstraject langs de mooiste parken en natuurgebieden in Brussel. Nieuw op de fietskaart is de aansluiting op het digitale fietsnetwerk in het Brussels Gewest.

Je kunt ook steeds gebruik maken van onze actuele routeplanner.


Heeft u nog vragen, contacteer ons op toerisme@vlaamsbrabant.be

Prijs publicatie: 7,0 euro (Verzendkosten publicatie: niet inbegrepen)