5 tips voor een geslaagd wandelweekend met kinderen

Ravotten en genieten in het Hageland

Zin in een wandelvakantie met het gezin waarop iedereen plezier beleeft? Met de tips van Els zorg je voor wandelingen vol beweging, ontspanning en amusement. Met een minimum aan gejammer!
 
 
 
Els Salembier, 46 jaarels
Woont in Leuven
Sportieve mama van Edith, Dré en Aster
De beste gezinsuitjes vindt ze kort bij huis

Tip 1: Maak je wandelingen niet te lang

Voor jou lijkt 15 kilometer wandelen misschien een kleine opgave, maar wanneer je de helft daarvan je jongste op de rug moet dragen, voelt het voor beide partijen al snel aan als een dodentocht. Zo kozen wij de eerste dag voor de wondermooie Muggenbergwandeling (5,7 km). Een prachtige wandeling langs landschappen vol fruitbomen , prachtige natuurdomeinen en gezellige hoeves. 

Tip 2: Zorg voor voldoende pauzemomenten

Flink doorstappen kan deugd doen, maar je kinderen zullen je dankbaar zijn als je af en toe even halthoudt aan een mooi of interessant plekje. Van het wijndomein uit de serie Thuis tot een ijsje in Hoeve de Peinwinning: plan vooraf je pauzemomenten en stap zo steeds met een doel.

Tip 3: Boek een kindvriendelijk logement

Na een dagje wandelend genieten is het meestal niet al te moeilijk om de kinderen in bed te krijgen. Toch is het een meerwaarde voor iedereen om te kiezen voor een logies waar kinderen zich thuis voelen. Wij sliepen in familieboerderij Lianko, een kasteelhoeve op een gigantisch domein vol geitjes, schapen en varkens. We kregen de kinderen amper weg van al die knuffelbare beestjes.

halve-maan-foto-1Tip 4: Laat je kinderen af en toe uit de bol gaan

Wandelen op kindermaat, da’s ruimte laten om te ravotten. Niet alleen kan iedereen zich zo flink uitleven, je krijgt er je kinderen ook vlotter mee in bed ’s avonds! De tweede dag van ons gezinsweekend kozen we voor de afwisselende Webbekomsbroekwandeling met als afsluiter de 11 meter hoge Allesdurfslurftoren en avontuurlijke speeltuinen van Provinciedomein Halve Maan.

Tip 5: Breng zelf je picknick mee

Goedkoop, gezellig en vooral heel handig: voorzie een lunchpakket op maat en je kan eten waar en wanneer je wilt. Wij aten onze picknick aan een metershoog kanon. Echt waar. Het Demerkunstwerk op het Boerenkrijgplein is tegelijk een zitbank. Perfect, dus!

 

Je eigen wandelweekend in het Hageland?

Ontdek logies in de buurt

 

Ontdek andere wandellussen in de buurt

wandeltips-kinderen-foto-1