6X toffe kinderwandelingen

En blijf wat langer...

Joepie, we gaan wandelen! Want in Vlaams-Brabant is elke wandeling een avontuur. Zeker met al die toffe tochten op kindermaat, met bossen om te ravotten, originele picknickplekken en natuurlijke speeltuigen. Blijf gerust wat langer en boek een nachtje in een verblijf waar je kinderen onvergetelijke dromen wachten. Zes wandeltips!

1. Zoet Waterwandeling

Je wandeling 
In 4,5 km stap je rond de vijf vijvers van het Zoet Water heen. Je komt langs de wondermooie barokke Onze-Lieve-Vrouwekapel van Steenbergen. Daar vlakbij ontspringt de Minnebron. Volgens de legende zou al wie van de bron drinkt, de ware liefde ontmoeten.
Ontdek>>

Op kindermaat
Een speeltuin van liefst 4 ha groot, een bos om in te ravotten en lekker drinkwater dat gewoon uit de grond opborrelt. Hoe tof is dat?

Je verblijf
Niets plezanter dan slapen in de tent, toch? Zeker als dat een grote tipitent is voor vier personen in de natuurlijk beheerde tuin van Duckwing, vlakbij de IJse en de mooiste wandel- en fietsroutes.
www.duckwing.be

Op weg 
Starten en eindigen doe je aan het Recreatiepark Zoet Water, Parking CC Roosenberg, Maurits Noëstraat, 3050 Oud-Heverlee. Volg de knooppunten: 17 - 16 - 15 - 14 - 12 - 13 - 14 – 17.

2. Met De Witte door Zichem wandeling

Je wandeling 
De wandeling ontrafelt in 3,3 kilometer het spannende verleden van het dorp, met de fratsen van De Witte als speelse rode draad. Als letterlijk hoogtepunt beklim je de Maagdentoren aan de oever van de Demer.

Op kindermaat
Het gratis wandelboekje vol toffe opdrachten, grappige strips en boeiende weetjes ligt klaar in het station van Zichem. Of download het via www.scherpenheuvel-zichem.be.

Je verblijf
Plonsen in het zwembad van vakantiewoning Bekkevakantie terwijl papa en mama de barbecue voorbereiden. Een kille zomeravond? Dan wacht je het knetterende houtvuur van de kachel.
www.bekkevakantie.be

Op weg 
Starten en eindigen doe je aan Station van Zichem in de Ernest Claesstraat. Volg de wegwijzers.

3. Webbekoms Broekwandeling

Je wandeling 
Natuurgebied Webbekoms Broek is het prachtige overstromingsgebied van de Demer en de Velpe, aan de rand van Diest. Je verkent de historische verdedigingswallen en stapt door een lappendeken van bloemrijke hooilanden, rietlanden en wilgenbosjes. De wandellussen zijn 3,3, 4,7 en 9 km lang.
Ontdek>>

Op kindermaat
Picknicken in een heus kanon? Dat kan hier gewoon! In bezoekerscentrum Webbekoms Broek leer je alles over de natuur in het gebied. Genoeg gewandeld? Ga dan nog ravotten in Provinciedomein Halve Maan vlakbij.

Je verblijf
Avontuurlijk en eenvoudig logeren in de trekkershutten van het Provinciedomein Halve Maan. In elke hut is er plaats voor vier personen.
www.vlaamsbrabant.be/diest

Op weg 
Starten en eindigen doe je aan Bezoekerscentrum Webbekoms Broek, Omer Vanaudenhovenlaan 48, 3290 Diest. Volg de wegwijzers voor de wandellussen van 9 km, 4,7 km of 3,3 km.

4. Avonturenpad Getevallei

Je wandeling 
Met de rivier als houvast wandel je dwars door het mysterieuze natuurgebied Grote Getevallei (3,7 km).
Ontdek>>

Op kindermaat
Klauteren als een eikelmuis in het speelbos, wiebelen op de hangbrug Golden Geet, klimmen op de houten Getedraak en balanceren boven de poel. Zoveel plezante stops onderweg!

Je verblijf
Een nachtje in een charmante, omgebouwde veewagen in de mooiste boerenweide van het landelijke Linter en ontwaken met zicht op de natuur. Dutje in de wei heeft plaats voor twee volwassenen en twee kinderen.
Dutje in de wei

Op weg 
Starten en eindigen doe je aan het Stationsplein in Drieslinter. Volg de knooppunten: 1 - 140 - 19 - 101 - 138 - 10 - 1.

Avonturenpad-Getevallei Avonturenpand Getevallei

5. Hippo-Droomwandeling

De wandeling 
Virtuele wandelknooppunten gidsen je door het oeroude Zoniënwoud, langs het arboretum van Groenendaal en over de vroegere renbaan (4,4 km).
Ontdek>>

Op kindermaat
Langs de tofste bosspeelzones, een speeltuin, vogelkijkhutten en picknickplaatsen. Roepen, gieren en gillen mag. Nee, moet!

Je verblijf
Hippo-Droom B&B

Op weg 
Starten en eindigen doe je aan Kasteel van Groenendaal in Hoeilaart. Volg de knooppunten: 823 - 830 - 829 - 822 - 818 - 823.

6. Bertemboswandeling

Je wandeling 
De Bertemboswandeling is met z'n 9 kilometer best pittig met kinderen. Met de knooppunten stippel je gemakkelijk je eigen kortere route uit. Maak bijvoorbeeld een lusje door het Eikenbos, dat sinds de middeleeuwen onveranderd is gebleven van vorm en oppervlakte. De grote speelweide met schuilhut is de ideale picknickplaats om af te sluiten.
Ontdek>>

Op kindermaat
In speelbos 't Vossenhol vind je geen traditionele speeltoestellen, maar wel natuurlijk gecreëerde spelelementen waarbij kinderen hun fantasie de vrije loop kunnen laten. Klim, klauter slinger er op los!

Je verblijf
Met z'n allen in een tipitent middenin de natuur, da's pas vakantie! Deze unieke verblijfplaats ligt wat verder weg, maar het uitzicht is het meer dan waard.
Cowcooning glamping

Op weg 
Start en eindig je avontuurlijke dag aan  Parking Speelbos 't Vossenhol, Heerbaan 1, 3060 Kortenberg. Voor een toertje door het Eikenbos (5 km) volg je de knooppunten 829 - 533 - 534 - 535 - 820 - 533 - 829. De knooppunten van deze wandeling zijn niet bewegwijzerd op het terrein, wandel met de wandelknooppunt app.

 
 
wandeltips-kinderen-foto-1