Wandelvriendelijke logies in Vlaams-Brabant

Tips van logiesuitbaters en wandelliefhebbers

Het perfecte wandelweekend begint met een prachtige tocht maar eindigt in een heerlijke overnachting. Wil je binnenkort op stap in de wandelprovincie maar weet je niet goed waar je kan boeken? Wij vroegen tips aan uitbaters en wandelfanaten voor een geslaagde vakantie!

Lintbos

B&B Josephine, Grimbergen

Een rustig gelegen boutique B&B met comfortabele kamers en gezellige lounge. Perfect om heerlijk uit te rusten na een dag vol wandelplezier in de Brabantse Kouters.


Wandeling in de buurt: Hoge Horikwandeling

Domein-Ter-Rijst

Kamerrijk, Pepingen

Vanuit het gastenverblijf is het 300 meter stappen naar een prachtige route door het Pajottenland. Vraag gerust naar advies aan de uitbaters om zelf een route door de heuvels en natuur van de streek uit te stippelen.


Wandeling in de buurt: Ter Rijst Wandeling

Kasteel-van-Gaasbeek

Trionfo, Gaasbeek

Gelegen aan knooppunt 112 waar een wandelpad begint langs de rand van het park van Gaasbeek met zicht op de triomfboog en de VRT-toren.


Wandeling in de buurt:  Kastelenwandeling

Beemdenwandeling-Betekom

Kasteel van Nieuwland, Betekom

Het hotel is gelegen in een groene omgeving lans de Demer en ligt tussen wandelknooppunten 712 en 713. Perfect als uitvalsbasis voor een verkenning van het Hageland.


Wandeling in de buurt: Beemdenwandeling

Station-Racour

Station Racour, Landen

Het voormalige station is een mooie site met een speciale spoorgweghut voor wandelaars en fietsers en met gerenoveerde treinwagons als treinvakantiewoning. Vertrek er voor een leuke wandeling langs de spoorwegbedding of kom er tijdens je tocht even tot rust in de deelboomgaard.


Wandeling in de buurt: Pepijnwandeling

Dertien-Bunderswandeling

B&B Jeanine, Merchtem

In de buurt van de B&B kan je door de velden wandelen richting Ossel, Kobbegem, Relegem en Meise. De knooppunten tonen de weg!


Wandeling in de buurt: Dertien Bunderswandeling

Mollekensbergwandeling

B&B Mollekesberg, Herent

De perfecte uitvalsbasis voor een rustgevende wandeling via Brabantse holle wegen en velden. Maak een picknick op het Mollekensveld of ga rustig iets eten in de gezellige zaken in de buurt.


Wandeling in de buurt: Mollekensbergwandeling

BB-Hallerbos

B&B Hallerbos, Halle

Vanuit je kamer krijg je een uitzicht over het prachtige Hallerbos. Geniet er van gezellige momenten, lekker eten en de omringende natuur en ga op stap in dit betoverende bos.


Wandeling in de buurt: Plateauwandeling

Meer van dat?

Ontdek onze wandelvakanties!

wandelvriendelijke-logies-sfeerbeeld