Wandelweekends voor beginners

3 tips voor een geslaagd wandelweekend

Droom je al een tijdje van een wandelvakantie in eigen land maar weet je niet goed waar te beginnen? Of misschien wil je de letterlijke stap maken van daguitstappen naar meerdaagse wandeltochten? Wij vroegen Vlaams-Brabantse wandelfanaten naar hun toptips voor beginnende wandelaars.
 
wandelweekends-voor-beginners-beersel

Tip 1: Zorg voor gepaste kledij mee

Voor een wandeling van een paar uur kan je je vaak nog redden met je vertrouwde sneakers maar wanneer je een heel weekend wil wandelen, kan gepaste schoeisel je leven redden (of toch je voeten). Een van onze volgers raadt ‘goede wandelschoenen, met vibramzool’ aan voor de langere tochten. Ook bereid je je best voor op het weer . Zonnecrème of een petje als het warm is, ‘botten’ en een regenjas als het zou regenen, kledij die vuil mag worden als je avontuurlijke paden opzoekt. “Zo geniet jij optimaal van je wandelweekend!”
 

Tip 2: Zoek het niet te ver

Uiteraard kan je overal ter wereld prachtige wandelvakanties maken. Maar hoe verder je gaat, hoe meer er bij komt kijken. Bovendien vind je dichtbij huis de perfecte wandelingen of wandelnetwerken voor een weekendje weg. Zo geeft een wandelaar aan dat je ‘met wat goede wil Oostenrijk kan vinden in Hoeilaart’ of dat je moet ‘starten aan je voordeur’. Eén ding is zeker: wie een weekend in de wandelprovincie plant, zit altijd goed.
 

Tip 3: Boek bij een wandelvriendelijk logies

Na een hele dag wandelen en ontdekken wil je liefst tot rust komen in een fijne omgeving. En je hebt natuurlijk ook geen zin om een hele dag je extra kledij mee te zeulen op pad. Een goed voorbereid mens… is er twee waard. Kies dus een wandelvriendelijk logies in de buurt van je wandeling. Enkel zo vertrek je uitgerust en zorgeloos!
wandelaars-met-hond