Zo maak je je wandelweekend extra romantisch

Eropuit met z’n tweetjes in het Meerdaalwoud

 
Wandeling: Dikke Eikwandeling, 12,7 km
Tip: 95% onverharde wegen
Download de wandeling
 

Tijd voor romantiek? Ga dit najaar wandelen met deze tips en geniet van een deugddoend weekendje weg in prachtige natuur.
romantisch-wandelweekend

Kies een gezellige slaapplek

Een wandelweekend bestaat uit twee delen: wandelen, maar ook slapen. Daarom kozen wij voor een prachtige B&B aan de rand van het Meerdaalwoud – of Miradal, zoals dat nog romantische klinkt. Daar wacht gastvrouw Audrey ons op. Haar huis is een architecturaal pareltje, met twee heerlijke gastenkamers. De handdoeken, de lakens, de zeep ruiken zo fris en heerlijk dat het opvalt. Geen toeval, want Audrey is een geurspecialiste die eigen parfums en geuren maakt. Graag samen met jou, als je een workshop boekt.

Omarm de pracht van het najaar

De bonte kleuren, zachte herfstbriesjes en gouden najaarszon transformeren onze wouden in een magische plek. Via uitkijktoren de Torenvalk genieten we van de wiegende boomtoppen en bruingekleurde bladeren. Wanneer we terugkeren naar onze B&B, wanen we ons zelfs in een volledig ander land.

Liefde gaat door de maag

B&B: check. Wandelroutes: check. Omgeving: check. Maar daar eindigt het plezier niet. We zetten ons onder de magnoliaboom aan het terras van onze B&B en luisteren naar de avondgeluiden van het woud rondom ons. Om ons dan op te warmen aan de speksteenkachel terwijl Audrey alvast een aperitiefje schenkt alvorens ons op koers te laten zetten naar een van de fijne restaurants die de streek rond Leuven rijk is. Het is nadien zalig wegdromen in de katoensatijnen lakens op het kingsize bed.

Wees niet bang van je wekker

Na zo’n prachtige dag en al dat lekker eten, klinkt uitslapen misschien hemels. En dat kan het ook zijn, maar vroeg opstaan heeft ook zijn voordelen. Naar een tip van Michiel, de man van Audrey, vertrekken we al voor het ochtendgloren. Want als de mist over de weiden aan de rand van het woud rolt, komt het landschap wondermooi tot leven. Met morgendauw op onze schoenen zijn we net op tijd terug aan ons gastenverblijf voor een luxueus, verfijnd verwenontbijt.

Laat de omgeving een verhaal vertellen

De Dikke Eikwandeling is een echte aanrader om het betoverende Meerdaalwoud te verkennen. Bijna 13 kilometer lang en vol variatie, van diepe holle wegen tot prachtige vergezichten aan de rand van het woud, over rechte dreven en smalle bospaadjes. De dikke eiken en de prille herfstkleuren geven het Miradal iets mysterieus. Misschien is het de eerbiedwaardige leeftijd van het woud, als deeltje van het Kolenwoud dat al in de jongste ijstijd de streek bedekte. De allerdikste eik staat aan de … Dikke Eikdreef. Hij is meer dan 300 jaar oud en heeft een stamomtrek van meer dan vijf meter!
 
Hertogen hebben het woud door de eeuwen heen naar hun hand proberen te zetten, met romantische kijkassen en open salons waar ze maar al te graag kwamen flaneren. Hadden ze ook af te rekenen met een wispelturig herfstweertje? Wij wel, en uitgewaaid en uitgeregend kloppen we weer aan bij onze thuisbasis voor het weekend, het lekker warme ‘boomhuis’ van Audrey en Michiel.


Je eigen wandelweekend in het Meerdaalwoud?
Ontdek tips in de buurt


Ontdek andere wandellussen in de buurt
 
Andere logies in de buurt:
BB-MiranozaB&B Miranoza