Je hebt van die heel bijzondere logeeradressen waarbij je je afvraagt: zijn we nog wel in Vlaams-Brabant? Toch wel! Ook hier vind je nog die plekjes waar je helemaal weg bent van de wereld. Een beetje verborgen, authentiek, groen en altijd romantisch. 


The forest - foto 1

The Forest

De meeste romantische plek van ‘t land 

The Forest is de meest romantische plek van België? Dat zegt Flair en heel wat koppeltjes zijn het daar roerend mee eens. Want stel je voor: een feeërieke hut midden in het bos aan de rand van een meertje, een bad bij kaarslicht met uitzicht over de bomen, op een zacht schapenvel rond een knetterende vuurmand, wakker worden met het geluid van zingende vogels. Nergens een ander huis in de buurt te zien. Een plek waar je instant gelukkig wordt. En als je wilt, staat je ontbijtmand of zelfs je romantische diner - worstjes boven het vuur, raclette … - voor je klaar.

Kasteeldreef 4, 3390 Houwaart

Molenhuisje - foto 1

 

Het Molenhuisje van Kwabeek

Verpozen aan de Velpe 

De gloed van het houtvuur verwarmt het strakke en comfortabele interieur van het molenhuisje op het kasteeldomein van Kwabeek. De knappe binnenhuisarchitectuur haalt de natuur door de grote ramen van de zitruimte naar binnen: het elzenbos, de eendjes, een snelle eekhoorn of een nieuwsgierige reiger. Hier aan de oever van de Velpe woonde ooit de molenaar van het kasteeldomein. Een heerlijke plaats om te werken én om te logeren. Voor maximum vier personen. 

Kwabeekstraat 3, 3370 Boutersem

Brokantie - foto 1


Brokantie 

Retro in het Pajottenland 

De fraai gerestaureerde retromeubeltjes en brocante zorgen voor een romantische sfeer in Brokantie, een houten vakantiehuisje in de stilte van het Pajottenland. Staat een meubel jou aan? Dan kan je het gewoon kopen. In de Finse privésauna kom je helemaal tot rust en het is heerlijk barbecueën op het zonneterras met uitzicht op de Zepposmolen en de weilanden van de streek. Wil je die streek nog beter leren kennen, dan kan je op pad met de scooter. 

Korte Kamstraat 32, 1760 Roosdaal